ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΖΩΑ -4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Άλλη μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ αφιερωμένη σε όλα τα ζωάκια του πλανήτη, δεσποζόμενα και μη.

Και ποιος άλλος θα ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας ;;;;; Ναι , ναι σωστά μαντέψατε ο αγαπημένος Μαξ.

Από τις προηγούμενες μέρες είχαμε ήδη ξεκινήσει μέσα στα πλαίσια των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ να συζητάμε για τις ανάγκες των ζώων και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν .Φτιάξαμε σελιδοδείκτες , διαβάσαμε την ιστορία του Μαξ και ζωγραφίσαμε ……( η ανάρτηση θα ενημερώνεται συνεχώς γιατί θα υπάρξουν κι άλλες δραστηριότητες)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞ

Ο Μαξ μπήκε στη ζωή της οικογένειας μου πριν περίπου εννέα  χρόνια όταν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας το Φιλοζωϊκό Σύλλογο. Δεν ήμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε ένα σκύλο απλά πήγαμε να συζητήσουμε ,να δούμε το χώρο και να πάρουμε πληροφορίες.

Όταν είδαμε όμως τον Μπουλάκο ( έτσι τον είχαν ονομάσει αρχικά) για πρώτη φορα τον βάλαμε στην καρδιά μας. Ήταν  ένα όμορφο  ζωηρό κουτάβι που κουνούσε την ουρά του και έκανε χαρές. Τον πλησιάσαμε και τον χαϊδέψαμε ,τον ταΐσαμε και τον βγάλαμε μια μικρή βόλτα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήραμε την απόφαση να τον πάρουμε και να του προσφέρουμε ένα δικό του σπιτικό.

Τον φροντίζουμε και τον αγαπάμε σα μέλος της οικογένειάς μας  .Μα κι εκείνος μας δείχνει την αγάπη του καθημερινά με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Μαξ ήταν ένα μικρό αδεσποτάκι , ένα κουταβάκι που κάποιος παράτησε στο Άλσος και οι άνθρωποι του Φιλοζωϊκού Συλλόγου περιέθαλψαν με τόση αγάπη ,όπως ακριβώς κάνουν χρόνια τώρα με τα τόσα φιλοξενούμενα σκυλιά που έχουν .

Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο και όχι να αγοράσουμε γιατί πιστεύουμε πως σε κάθε ζώο αξίζει μια οικογένεια κι εμείς στα μάτια του Μαξ βρήκαμε τον ιδανικό σύντροφο.  (4 Οκτωβρίου 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ)

Σχολιάστε