ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ήρθε η στιγμή που όλοι οι μαθητές έχουν κατακτήσει την αναγνωστική ικανότητα. Το ζητούμενο τώρα είναι τα παιδιά να εξελίξουν την ανάγνωσή τους και συγκεκριμένα να βελτιώσουν την ταχύτητα , να κατανοούν το νόημα όσων διαβάζουν και να τηρούν τους κανόνες ανάγνωσης ( σημεία στίξης , χρωματισμός φωνής).ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ😀

Αφιερώνετε τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά καθημερινά, ακούγοντάς το να διαβάζει. Μπορεί να ξαναδιαβάσει τα κείμενα του βιβλίου της ΓΛΩΣΣΑΣ. Το καλύτερο όμως βοήθημα για ανάγνωση είναι φυσικά ένα βιβλίο. Στο εμπόριο κυκλοφορεί πληθώρα παιδικών βιβλίων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην εκμάθηση και εξέλιξη της ανάγνωσης. Τώρα το ΠΑΣΧΑ επισκεφτείτε ένα βιβλιοπωλείο , ζητήστε να σας δείξουν βιβλία για μικρούς αναγνώστες – όπως είναι τα πρωτάκια μας-  και αφήστε να διαλέξει το παιδί σας το βιβλίο που επιθυμεί να διαβάσει.

Διαβάστε το μαζί του και ζητήστε του να σας διαβάζει και το ίδιο καθε μέρα ένα κομμάτι του βιβλίου. Συζητήστε μαζί του την υπόθεση ( τι του άρεσε ; τι ένιωσε; με ποιον ήρωα ταυτίζεται ;….κλπ) 

Thn Παρασκευή τελευταία μέρα σχολείου , μαζί με τις ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ , τα πρωτάκια μας επέλεξαν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του σχολείου για να το διαβάσουν στις διακοπές. Μαζί πήραν και και ένα φυλλαδιάκι με ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

Στόχοι

  • να γίνουν υπεύθυνα φροντίζοντας να επιστρέψουν την ημερομηνία που συμφωνήσαμε ( 13/05/2024) και σε καλή κατάσταση το βιβλίο που δανείστηκαν
  • να μοιραστούν ευχάριστες στιγμές διαβάζοντας και απολαμβάνοντας την ιστορία
  • να μάθουν να αγαπούν τα βιβλία

Τα βιβλία είναι επιλεγμένα ώστε να μπορούν μόνα τους τα παιδιά να τα διαβάσουν .

Συνοδευτικά πήραν ένα φύλλο καταγραφής που περιέχει μια εργασία που αφορά το βιβλίο τους .

Είναι ευνόητο πως τα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται σε καλή κατάσταση. Προσέχουμε δηλαδή να μην λερωθούν , να μην σχιστούν και να μην μουντζουρωθούν . Σε περίπτωση  σημαντικής καταστροφής καλείστε να φροντίσετε για την αντικατάστασή του.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία , ευτυχία και χαρά!!!!

 

Σχολιάστε