28η ΟΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28η Οκτωβρίου ! Μια μεγάλη εθνική επέτειος ! Ο νους τρέχει πίσω , τότε που η μικρή Ελλάδα βρήκε τη δύναμη να πει ΟΧΙ σ’ ένα στρατό πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο εξοπλισμένο από το δικό της .
Βρισκόμαστε στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου .Η Ελλάδα στην αρχή δεν είχε παρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο . Τότε ο δικτάτορας της Ιταλίας , Μουσολίνι, συγκέντρωσε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα πολλά στρατεύματα και πυρομαχικά . Πριν ξημερώσει 28η Οκτωβρίου , στις 3׃00 το πρωί , ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα , πηγαίνει στο σπίτι του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και του δίνει το ιταλικό τελεσίγραφο . Το τελεσίγραφο έλεγε πως η Ιταλία ζητούσε να περάσει ο στρατός της ελεύθερα από την Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε .Η Ελλάδα απάντησε ΟΧΙ. Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος.
Στην αρχή οι Έλληνες νικούσαν τους Ιταλούς έτσι ο Μουσολίνι ζήτησε τη βοήθεια του Χίτλερ . Γερμανοί και Ιταλοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και νικούν την Ελλάδα.
Τότε έρχεται η κατοχή . Όσοι άνθρωποι δεν τους σκοτώνουν πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο. Οι Ελληνες υποφέρουν σχεδόν τέσσερα χρόνια . Δεν χάνουν όμως τη δύναμη τους. Προσπαθούν να βρουν τρόπους για διώξουν τους κατακτητές. Το καταφέρνουν στις 12 Οκτωβρίου 1944 η Γερμανική κατοχή τελειώνει. Η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει ξανα στην Ακρόπολη.
Όλοι εμείς στα σχολεία μας τιμούμε όλους εκείνους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα με γιορτές και παρελάσεις. Θυμόμαστε τη φρίκη του πολέμου και ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΟΥ

image002 imagesββjpg imagesνν

28η Οκτωβρίου 1940β

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s